3 de maig – Pregó de les festes

A les 19.00 h.  a la Plaça de la Vila

Toc d’Inici

És una crida als ciutadans i ciutadanes i els avisa fins a tres vegades que la festa és a punt de començar. La partitura que s’interpreta va ser la guanyadora del IV Concurs de Composició Ciutat de Badalona per a Instruments Tradicionals (2007). El Toc d’Inici és interpretat per la Capella de Ministrers de Sant Anastasi.

Pregó i convit

El pregoner farà el parlament i l’alcalde convidarà tots els ciutadans a participar a les Festes de Maig.

Ball de l’Àliga

L’Àliga, en representació de tota la ciutadania i en senyal d’acceptació d’aquesta invitació, farà el seu ball majestuós acompanyada de la Banda Simfònica de Badalona, amb música de Daniel Suñé i coreografia a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

Els Onze Trons de Sant Anastasi ens anuncien que la festa acaba de començar.

Ball de Miquelets

 A través d’un diàleg en vers o ball parlat, els Miquelets de Badalona es converteixen en guàrdia d’honor de la corporació municipal durant les festes i ens conviden a anar a posar el mocador a sant Anastasi, com a símbol d’una complicitat popular, ciutadana i festiva.

Seguici Festiu

Un seguici format pels Macers de la ciutat, la Confraria de sant Anastasi, els Castellers, les Danses de Maig, l’Àliga, el Ball de Miquelets i la Corporació municipal, pujarà pel carrer de Sant Anastasi fins arribar a la capella del sant. L’alcalde donarà el mocador de les Festes de Maig a l’enxaneta dels Castellers de Badalona que, coronat el pilar, el posarà a sant Anastasi.

 Danses de Maig

A continuació, el seguici tornarà a la plaça de la Vila, on s’acabarà l’acte amb les Danses de Maig a càrrec de l’Esbart Sant Jordi.