23 de juny – Flama del Canigó (Badalona – Montgat)

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.
La Flama del Canigó arriba a Badalona i per això volem convidar-vos a acompanyar-la en un acte que tindrà lloc el dia 23 de juny.

Començara a les 17:00 amb una cercavila que recorrerà els carrers de Badalona partint del carrer Sant Anastasi, a les 19:00 la flama arribarà a la plaça de la Vila on hi haurà salves d’honor a càrrec de Miquelets de Badalona i la lectura del manifest. Posteriorment les entitats rebran la flama i encendran la Foguera de Sant Joan, on es cremarà el Decret de Nova Planta.

Un cop finalitzat aquest acte, ens desplaçarem a Montgat, per tal de celebrar l’esdeveniment a aquesta vila veïna.

Programa a Montgat:

19.45 h. Arribada i recepció de la Flama del Canigó a càrrec d’Òmnium Cultural.
Itinerari: Plaça Mallorquines, Plaça de la Vila,  Torre de Guaita, i Platja de les Barques. Acompanyada pels Tabalers de Tiana i Miquelets de Badalona.
20.10 h Recepció de la Flama del Canigó a l’Ajuntament de Montgat
20.40h Lectura i Manifest de la Flama del Canigó.