12 i 13 d’octubre de 2019 – St. Martí Sarroca

Sarroca Medieval 2019

Es celebrarà el 12 i 13 d’octubre al conjunt monumental de Sant Martí Sarroca.

El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre, el conjunt monumental de Sant Martí Sarroca es vestirà de gala per rebre un any més els visitants d’arreu que vulguin gaudir de les activitats de la fira Sarroca Medieval. A dalt de La Roca s’hi podrà accedir a peu i també amb un trenet, que sortirà des de l’avinguda del Castell del nucli urbà.

Tant el dissabte com el diumenge, els visitants podran passejar i comprar pel Mercat Medieval: el mercadal cristià i la citel·la sarraïna. La fira comptarà amb moneda pròpia, que es podrà bescanviar al punt d’informació.

També hi haurà actuacions itinerants al llarg del recinte, a càrrec de la companyia de músics medievals Taraska, la companyia de joglars i malabars Malaboig i el Faquir Testa.

Els més menuts trobaran antigues atraccions medievals i l’actuació de Ponça, la remeiera, com a conta-contes.

Durant tot el dissabte, es rostirà al mig de la plaça un porc sencer, que es podrà degustar a la nit.

Un dels punts forts serà la visita teatralitzada al castell. Caldrà inscriure’s prèviament al punt d’informació. Durant la visita, centrada entre el període medieval i la Guerra de Successió, es podrà veure la Reina Sibil·la de Fortià i antics oficis medievals. També es parlarà de la resistència de Sant Martí Sarroca a l’exèrcit borbònic i es mostraran oficis del segle XVIII (elaboració de sabó, fer la bugada, elaboració de bales de plom, etc.).